De Ruijter Training & Coaching

Daar word je beter van!

Coaching:
Werken aan je mentale fitheid, zodat je de balans krijgt die bij je past!

Als eerste wil ik je een compliment geven. Want als je dit aan het lezen bent, betekent het dat je hier bent gekomen omdat je iets wil veranderen en die eerste stap heb je gezet! 

Als gecertificeerd NLP Master & Xlence Coach heb ik jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van mensen in hun ontwikkeling. Met diverse technieken help ik je om blijvend te veranderen, waardoor je beter zal functioneren in je dagelijks leven. XLence™ is gericht op het begrijpen, het bewust te sturen en het te veranderen van de oorzaken, de bronnen, voor het denken.

Het doel van NLP is het herprogrammeren van bepaalde patronen in het neurologische brein, zodat denken en gedrag gestuurd en/of veranderd kunnen worden.

En dat is precies het werkgebied waarin ik gespecialiseerd ben. Wil jij af van angsten en stress, wil je meer zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen en je gedragen zoals jij dat wil? Wil je blijvend veranderen, dan ga ik je erbij helpen.

Wist je dat 95% van ons gedrag onbewust is? We worden niet gestuurd door onze vrije wil, maar door grotendeels onbewuste processen. We denken dat we bewust oordelen, vergelijken en keuzes maken, maar dit is een illusie. Dit is ook een van de voornaamste redenen waarom het moeilijk is om gedrag te veranderen als het wordt aangestuurd door je onbewuste. Je kan die 95% ook wel de automatische piloot noemen van je brein. Wat als ik je zou zeggen dat elk gedrag is aangeleerd en dat je alles kan veranderen? Je moet alleen weten hoe! 

Je hebt bewuste en onbewuste gedragingen. Bij bewuste gedragingen zit jij achter het stuur en heb je alles onder controle. Bij onbewuste gedragingen is er een ´trigger´ waardoor de automatische piloot aangaat waardoor gedrag er op de voorgeprogrammeerde manier uitkomt.

Zonder er diep op in te gaan leg ik het graag uit in het volgende voorbeeld. Stel dat een ouder al drie keer tegen hun zoontje heeft gezegd dat hij niet met zijn vieze schoenen op de bank mag zitten. Dat het zoontje na drie waarschuwingen toch nog voor een vierde keer met zijn vieze schoenen op de bank gaat zitten (trigger) en de bank vies maakt, waarna de ouder enorm boos op hem wordt. Achteraf is de ouder zich ervan bewust dat het boos worden niet de gewenste manier was om deze situatie aan te pakken. In de perfecte situatie wilt de ouder eigenlijk helemaal niet boos worden. Het enige wat de ouder wil is dat het zoontje zijn schoenen uittrekt als hij op de bank gaat zitten, zodat de bank niet helemaal schoongemaakt hoeft te worden. Van alle mogelijke manieren die de ouder kon kiezen had om de vierde keer te reageren op hun zoontje, kiest de ouder ervoor om boos te worden. Het boos worden is een onbewuste strategie en dit is een voorbeeld van onbewust gedrag. Op het moment dat dit gebeurde ging het brein van de ouder op de automatische piloot en handelde het af op de vooraf ingestelde voorkeuren en programmering, zoals het al zo vaak heeft gedaan. Hier hebben we het over een ouder die boos wordt, maar dit is slechts een voorbeeld van onbewust gedrag. Want denk aan die collega, baas, kennis, vriendin waarbij je altijd erg boos of geïrriteerd wordt als hun wat tegen op een bepaalde manier tegen je zeggen. Denk aan het zenuwachtig worden tijdens een gesprek, het angstig worden voor het uitvoeren van bepaalde zaken of het krijgen van te veel stress in bepaalde situaties. Natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. 

Dat je brein een automatische piloot functie heeft is er niet voor niets. Het kost je namelijk minder energie om bepaalde handelingen uit te voeren en je onbewuste kan het veel sneller dan je bewuste. Alleen soms is de ´software´ verouderd en past het niet meer bij je. Dan mag het een update krijgen. Tijdens mijn coaching krijgt je brein dus een welverdiende update. 


Stel je eens voor dat jij de eigenaar bent van je eigen bioscoop.
Als eigenaar van jouw bioscoop heb jij de controle over de hele bioscoop. Jij bepaalt welke film er afspeelt, of de film in kleur is, of de film op normale snelheid afspeelt, vooruit of achteruit. Jij bepaalt hoe groot het doek is waarop de film afspeelt, of het doek ver weg of juist dichtbij is, of er mensen in de zaal zitten, hoeveel mensen er in de zaal zitten , welke mensen er in de zaal zitten, hoe de zaal eruit ziet, hoe het in de zaal ruikt, hoeveel licht er in de zaal is en de type verlichting. Kortom; jij hebt controle over alles! Alleen als je niet hebt geleerd hoe je iets kan veranderen dan is het ook moeilijk om dit zonder deze kennis te doen.

Het besef dat je de eigenaar bent van jouw eigen bioscoop is het begin. Denk bijvoorbeeld aan je ademhaling, deze gaat volledig automatisch en meestal onbewust, maar zodra je er aandacht aan geeft wordt je er bewust van en kan je het beïnvloeden. Nu is dit een heel simpel voorbeeld, maar dit is wel de basis van waar het om draait. Door ergens bewust van te worden krijg je meer mogelijkheden om het te beïnvloeden. Nu je weet dat 95% van je gedragingen onbewust zijn ga ik je ook vertellen dat je onbewuste je bewuste kan tegenwerken, en dat in de meeste gevallen je onbewuste je laat vastlopen zodat je niet verder zal komen. Wat? Misschien herken je het wel, je wilt iets bereiken, maar om de een of andere reden werk je jezelf tegen. Geloof me, je bent echt niet de enige. Ik deel mijn kennis graag met je en het is mijn passie is om je verder te helpen.

Met mijn brede achtergrond en de diverse technieken die ik beheers kan ik je op meerdere vlakken ondersteunen. Wat kan ik voor je kan betekenen: denkpatronen doorbreken, anders voelen in bepaalde situaties, minder angst ervaren, minder angst voor spreken voor groepen ervaren, minder nerveus, minder snel boos worden. Meer voor jezelf opkomen, zelfverzekerder zijn, meer balans zijn, beter leren communiceren. Onder het veranderen van gedrag valt ook: stoppen met roken en drinken, afvallen, het verwerken van trauma’s en nog veel meer.

Wil jij jezelf ontwikkelen en gedrag veranderen, denkpatronen doorbreken, minder angst ervaren of misschien iets anders? Neem contact met me op. 

Inschrijven Coaching


Liever eerst vrijblijvend kennis maken door middel van een gratis intake. Online kan je vanuit een voor jou vertrouwde omgeving uitleggen waar jij jezelf in wil ontwikkelen. Tijdens de intake bespreken we jouw wensen en kan er direct een sessie gepland worden. Afhankelijk van de wensen zetten we al dan niet het Identity Compass® in. 

"Elke verandering is niet altijd een verbetering, maar elke verbetering is
wel altijd een verandering" 

Klik hieronder voor een gratis intake en ik neem snel contact met je op voor je gratis online intake!

Verzoek voor gratis intakeIk heb al veel mensen mogen coachen en veel daarvan hadden niet verwacht dat hun problemen zo snel verholpen kon zijn. Een aantal hebben jaren met hun problemen rondgelopen en hadden soms al meerdere dingen geprobeerd.

Elke verandering begint met die eerste stap.
Ben je klaar voor een positieve verandering? Neem nu contact met me op!
Coaching:

Het uurtarief van personal development coaching is €95- excl. btw

Indien je het bedrag voor coaching echt niet kan betalen, kan dit besproken worden.  Ik heb dan een aangepast tarief voor je of je mag het in termijnen betalen.
Ik vind dat iedereen recht heeft op de juiste begeleiding in het leven en daar zet ik me voor in. Mijn training of coaching is niet gratis. Ik ben van mening dat er voor mijn inspanning iets tegenover mag staan als ik je handvatten geef welke je leven in positieve zin zal veranderen. Denk er eens over na, als je dat probleem niet meer zou hebben.... Wat zou jou het waard zijn om van dat 'probleem' af te zijn?


E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn